ၾကက္ဟင္းခါးသီးမွ ရေသာ ျဒပ္ေပါင္းက ကင္ဆာ ေရာဂါ ဟန္႔တားႏိုင္
စိန္႔လူး၀စၥ တကၠသိုလ္ သုေတသီမ်ားသည္ ကင္ဆာ ေရာဂါကို သဘာ၀သီးႏွံ ထြက္ကုန္ ပစၥည္းျဖင့္ ကုသႏိုင္မည့္ နည္းလမ္း တစ္ခု ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ရန္ေလာ့တီကာ႐ိုလင္းဟာဒီ အလွဴ အဖြဲ႕အစည္းထံမွ အေမရိကန္ ေဒၚလာ ၃၉၄၂၅ ရရွိခဲ့သည္။

ယခုရရွိေသာ ေထာက္ပံ့ေငြမ်ားျဖင့္ ႂကြက္မ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ကုသႏိုင္ေအာင္ ထပ္မံ စမ္းသပ္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ႂကြက္မ်ားတြင္ ေအာင္ျမင္ပါက လူမ်ားတြင္ စမ္းသပ္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ ဦးေခါင္းႏွင့္ လည္ပင္းတ၀ိုက္ ကင္ဆာမ်ားသည္ ကင္ဆာေရာဂါ အားလံုး၏ (၆)ရာႏႈန္းရွိၿပီး ခံတြင္း၊ ႏွာေခါင္း၊ အသံအိုးႏွင့္ လည္ေခ်ာင္း မ်ားတြင္ အဓိက ျဖစ္ပြားသည္။
အျခားက်န္းမားေရးအေၾကာင္းမ်ား
Copy By : Myawady Health